Υπογραφή και λήψη Μακροπ. δανείου της θυγατρικής εταιρίας ΓΕΝ. ΕΜΠ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Υπογραφή και λήψη Μακροπ. δανείου της θυγατρικής εταιρίας ΓΕΝ. ΕΜΠ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 της απόφασης 3/347/12.7.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σας γνωρίζουμε ότι:

Το Διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής μας εταιρίας «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ» με σκοπό την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρίας, υπέγραψε σήμερα με την τράπεζα EUROBANKERGASIASA.E. σύμβαση χορήγησης μακροπρόθεσμου δανείου τετραετούς διάρκειας, ύψους 400.000 ευρώ, που προέρχεται από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ». Η εκταμίευση του δανείου θα γίνει την Πέμπτη 02-04-2015.

Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ» χρηματοδοτείται κατά 50%από πόρους του Γερµανικού Δηµοσίου, υπό την διαχείρισητης Γερµανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας µε την επωνυµία «Kreditanstalt  für Wiedraufbau» και κατά 50% από πόρους του Ελληνικού Δηµοσίου, υπό την διαχείριση της ανώνυµης εταιρίας µε την επωνυµία «Εθνικό Ταµείο  Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε.» και διοχετεύει πόρους αποκλειστικά σε Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), με την μορφή επιχειρηματικών χορηγήσεων που παρέχονται πάντοτε με τη μεσολάβηση πιστωτικών ιδρυμάτων που είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα και λειτουργούν ως ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί προκειμένου να επιτευχθεί η χρηματοδότηση.